“Ustvarjanje lažnih zgodb vodi v zaostrene mednarodne razmere”

EU parlament, Govori v EP, Novice, Zunanja politika| 17. 1. 2018 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (Alde/ DeSUS) je danes popoldne v Strasbourgu razpravljal na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta (EP), in sicer na temo „Rusija – vpliv propagande na države EU“.

Ivo Vajgl je v svojem govoru povedal:

Obžalujem, da se v parlamentu tolikokrat vračamo na to temo in mislim, da imamo veliko pomembnejših stvari, o katerih bi se lahko pogovarjali. Ustvarjanje lažnih zgodb, tendencioznih novic, vključno z zgodbami in dejanji, ki pomenijo poskus vplivanja na demokratične volitve in procese v drugih državah – vse to vodi v zaostrene mednarodne razmere. Verjamem pa, da propaganda iz tujine, iz Rusije ali od koderkoli drugje, ne more omajati zaupanja državljanov Evropske unije v Unijo samo in njene vrednote.

Gre za instrumente hladne vojne in hladna vojna je predigra pravih spopadov običajno. Za to sta potrebni dve enako aktivni in motivirani strani.

Ko opozarjamo na nesprejemljivo početje drugih, ne smemo sami postati udeleženci v tej nevarni igri, ki postaja spričo novih in prodornih sredstev, ki so na razpolago, čedalje bolj zagrizena in, na žalost, tudi čedalje bolj učinkovita.

 

ž