Podpora kampanji “Pošlji mi pismo”

EU parlament, Novice, Starejši| 5. 12. 2017 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl, ki je že leta 2015 podprl kampanjo in so-podpisal javni poziv „Pošlji mi pismo“ (“Keep Me Posted EU”), je v Evropskem parlamentu v Bruslju sprejel predstavnike slovenske kampanje, ki so mu predstavili aktivnosti v zvezi zagotavljanjem pravice potrošnikov do izbire načina obveščanja (papirnega ali digitalnega). Med podporniki kampanje v Sloveniji so tudi nekateri mediji, Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), Zveza potrošnikov Slovenije in GZS.

Vajgl, ki je tudi predsednik medskupine o aktivnem staranju, je mnenja, da ima vsak državljan_ka pravico izbrati, v kakšni obliki bo prejemal pomembne informacije, denimo, o davčnih obveznostih, volilne dokumente, račune in druga obvestila ponudnikov storitev.

Ob tem pa je Vajgl dejal tudi: “Dediščina svetovne književnosti in umetnosti nasploh bi bila bistveno siromašnejša, nikoli ne bi mogli prodreti v svet intimnih razmišljanj velikih ljudi, niti vedeti o njihovih stiskah in iskanjih, če ne bi za njimi ostala ohranjena pisma. Pisma najdražjim, pisma institucijam, pisma navdušenja in žalosti, hrepenenja in sreče. Veselja nad prejetim pismom, podpisom na koncu zgodbe, otipljivo poanto na papirju, elektronska komunikacija ne more nadomestiti, četudi je hitrejša, bolje čitljiva in nevtralna. Zato – pišimo pisma, da se jih bomo lahko razveselili, ko jih prejmemo.

 

ž