V Evropskem parlamentu tudi o slovenskem vinarstvu in oljkarstvu

EU parlament, Novice, Starejši| 14. 3. 2018 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (Alde/ DeSUS) bo v sredo, 21. marca 2018, v Evropskem parlamentu v Bruslju, gostil konferenco z naslovom Demografske spremembe in trajnostna ekonomija. Konferenco bo obiskalo tudi okoli 50 gostov iz Slovenije, večinoma Slovenske Istre. Dogodek je finančno omogočila skupina AldeZavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo v Evropskem parlamentu.

Na konferenci bosta kot vabljena govorca sodelovala prof. dr. Aleš Kuhar z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Danilo Markočič, predsednik Društva oljkarjev Slovenske Istre. Gostja bo tudi evropska komisarka Violeta Bulc.

Dr. Aleš Kuhar je izredni profesor na Katedri za agrarno ekonomiko, politiko in pravo in bo predstavil posebej za ta namen pripravljeno študijo z naslovom Slovensko podeželje in demografske spremembe: Izzivi za trajnostno ekonomijo. Danilo Markočič bo predstavil konkretne razmere na podeželju Slovenske Istre v luči dolgožive družbe. Po razpravi občinstva se bo z zaključnimi mislimi oglasila komisarka Violeta Bulc.
Konferenci bo sledila degustacija “Okus oljčnega olja in vina iz Slovenije.

 

Udeležba na konferenci je mogoča na podlagi prijave do vključno 19. marca 2018, na e-naslov: vajgl.pisarna@gmail.com

ž