Veliki izzivi kmetijstva v dolgoživi družbi

Novice, Okolje| 21. 3. 2018 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je danes v Evropskem parlamentu v Bruslju pripravil konferenco z naslovom “Demografske spremembe in trajnostna ekonomija”. Na konferenci, ki se je je udeležil tudi poslanec Alde iz Hrvaške Jozo Radoš, je spregovorila tudi evropska komisarka Violeta Bulc, med gosti pa je bila tudi večja skupina iz Izole in Nazarij z okolico.

Konferenci je sledila degustacija “Okus oljčnega olja in vina iz Slovenije“, na kateri so sodelovali nekateri pridelovalci oljčnega olja in vina iz Slovenske Istre. Udeležil se je je tudi veleposlanik Republike Slovenije pri Natu Jelko Kacin.

Govorca na konferenci sta bila dr. Aleš Kuhar, redni profesor na Katedri za agrarno ekonomiko, politiko in pravo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, in Danilo Markočič, predsednik Društva oljkarjev Slovenske Istre.

Dr. Aleš Kuhar je predstavil posebej za ta namen pripravljeno študijo z naslovom Slovensko podeželje in demografske spremembe: Izzivi za trajnostno ekonomijo, v kateri je izpostavil neugodno demografsko strukturo in njen vpliv na trajnostno ekonomijo. Danilo Markočič je na kratko opisal razmere na podeželju Slovenske Istre v luči dolgožive družbe.

 

Dogodek je finančno podprla skupina ALDE – Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo v Evropskem parlamentu.

Datoteke:

 • Tip: jpeg
  Velikost: 85 KB
 • Tip: jpeg
  Velikost: 85 KB
 • Tip: jpeg
  Velikost: 123 KB
 • Tip: jpeg
  Velikost: 124 KB
ž