Okrogla miza o “vsakdanjem življenju starejših v Sloveniji in Evropi”

Novice, sociala, Starejši| 28. 3. 2018 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (Alde/ DeSUS) bo v petek, 6. aprila 2018, dopoldne v Cvetkovcih pri Ormožu (v gostišču Ozmec) pripravil okroglo mizo z naslovom Vsakdanje življenje starejših v Sloveniji in Evropi – izzivi in dobre prakse, na kateri bo več strokovnjakov predstavilo izzive vsakdanjega življenja starejših na različnih področjih. Dogodek finančno podpira skupina Alde – Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo v Evropskem parlamentu.

Na okrogli mizi nas bo zanimalo, kako živijo starejši, s kakšnimi ovirami se srečujejo v vsakdanjem življenju, kako omejitve v življenju starejših vplivajo na življenje drugih starostnih skupin, kakšne so razmere in trendi v institucionalnih oblikah bivanja starejših (domovih), v kakšnih socialnih razmerah živijo starejši na podeželju, kako se soočiti s pojavom nasilja nad/ med starejšimi, kakšni so odzivi slovenske in evropske politike na izzive, s katerimi se soočamo v dolgoživi družbi.

V razpravi bodo sodelovali:

  • Otto Gerdina, sociolog, mladi raziskovalec na Fakulteti za družbene vede, programski vodja Zavoda za aplikativne študije – OPRO,
  • Silva Gorjup, vodja programa Starejši za starejše za Spodnje Podravje (ZDUS),
  • mag. Emil Kumer, predsednik pokrajinskega odbora DeSUS Ptuj – Ormož,
  • mag. Marjan Žula, podpredsednik skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, direktor Doma starejših občanov Gornja Radgona.

Vabilo: 2018-04-06-Vabilo-okrogla-miza-Ormoz

Vstop je prost po predhodni prijavi na: vajgl.pisarna@gmail.com (do vključno 4. 4. 2018).

ž