Vajgl ostro o Junckerju v zvezi z arbitražo

EU parlament, Novice, Zunanja politika| 18. 9. 2018 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (DeSUS/ Alde), član odbora Evropskega parlamenta za zunanje zadeve (AFET) in nekdanji zunanji minister, ki se trenutno mudi na delovnem obisku na Tajvanu, se je odzval na nedavno informacijo o mnenju pravne službe Evropske komisije o arbitraži, ki je v veliki meri skladno z uradnim stališčem Republike Slovenije v zvezi z razsodbo mednarodnega arbitražnega sodišča v mejnem sporu med Slovenijo in Hrvaško.

Izjava Iva Vajgla: „Ni novost, da visoki predstavniki Evropske unije iz vrst Evropske ljudske stranke (ELS) vedno znova uporabljajo moč ELS za nekritično podporo vladam in politikom v državah, ki jih vodijo sestrske stranke, članice ELS.

V primeru povsem nekorektnega in pristranskega ravnanja predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja, ki je zaničljivo spregledal mnenje svoje lastne pravne službe, pa je novo dejstvo, da si je zaradi ideološke in strankarske pripadnosti dovolil prekršiti zavezanost vladavini prava. Takšno ravnanje zahteva javno pojasnilo in sprejem odgovornosti.

ž