Za nov premislek o brexitu

EU parlament, Novice, Zunanja politika| 14. 1. 2019 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanci, med katerimi je tudi Ivo Vajgl (Alde/ DeSUS), so na britanske državljanke in državljane naslovili odprto pismo, v katerem so jih pozvali k ustavitvi procesa izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, imenovanega brexit.

V pismu so izrazili obžalovanje, da se je večina udeležencev referenduma odločila za izstop Združenega kraljestva iz EU, in zatrdili, da bi z glasovanjem sprejeli, če bi Združeno kraljestvo umaknilo uradno obvestilo o izstopu iz EU.

130 podpisnikov javnega pisma, poleg Vajgla sta ga iz Slovenije podpisala še poslanca Bogovič in Fajon, so prepričani tudi, da se brexit danes kaže v povsem drugačni luči, kot so ga zagovorniki predstavljali britanski javnosti pred tremi leti, na čelu z nekdanjim zunanjim ministrom Borisom Johnsonom in evropskim poslancem Nigelom Farageom, ki so mu dokazali, da je lagal glede finančnih koristi brexita.

Evropske poslanke in poslanci so britanske državljanke in državljane pozvali, naj znova premislijo odločitev o izstopu iz EU.

Spodnji dom britanskega parlamenta bo o predlogu dogovora o brexitu med Združenim kraljestvom in EU glasoval v torek, 15. januarja.

ž