VABILO: Medgeneracijska solidarnost in prostovoljstvo v Evropski uniji – kje smo, kam gremo?

Človekove pravice, Novice, sociala, Starejši| 4. 4. 2019 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl vabi na javni pogovorMedgeneracijska solidarnost in prostovoljstvo v Evropski uniji – kje smo, kam gremo?“, ki bo v petek, 12. aprila 2019, ob 11h, v Ljubljani, v gostilni Livada (Hladnikova c. 15). Pogovarjala se bosta evropski poslanec Ivo Vajgl in izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak.

Dolgoživa družba je nesporni civilizacijski dosežek – še nikoli v vsej človeški zgodovini nismo živeli tako dolgo, kar kaže na visoko kakovost življenja, naš skupni razvojni dosežek. Spreminjanje razmerja med delovno aktivnimi in upokojenimi prinaša vrsto izzivov, tudi na ravni odnosov v družbi, solidarnosti med generacijami.

Starejši ne želijo biti breme mlajšim, prav tako niso konkurenca za delovna mesta, želijo dostojanstveno prispevati k trajnostnemu razvoju družbe – na vključujoč, strpen, dialoški način. Medgeneracijska solidarnost ni samoumevna danost, je cilj, ki ga lahko dosežemo le skupaj in povezani. Prostovoljke in prostovoljci imajo pri tem, ko pomagajo krepiti družbeno solidarnost, nadvse pomembno in nepogrešljivo vlogo.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, deluje že 25 let in je kot humanitarna organizacija v javnem interesu eden ključnih stebrov razvoja prostovoljstva v državi. Bili so tudi ena prvih nevladnih organizacij pri nas, ki so s projektom Sadeži družbe pripoznali, kako velik izziv za vso družbo predstavlja staranje prebivalstva.

Vljudno vabljeni_e. Dogodek je odprt za javnost do zasedbe mest.

 

Dogodek je finančno podprla skupina ALDE – Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo v Evropskem parlamentu

ž