Vabilo na javni pogovor s Carlesom Puigdemontom

EU parlament, Katalonija, Novice, Zunanja politika| 7. 5. 2019 | Ni komentarjev

print

Evropski poslanec Ivo Vajgl (Alde/ DeSUS) in nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan vabita na javni pogovor s Carlesom Puigdemontom, ki bo v petek, 10. maja 2019, ob 14. uri v Mestnem muzeju (Gosposka ulica 15), Ljubljana.

Po tem, ko smo konec lanskega leta gostili sedanjega predsednika katalonske vlade Quima Torro, je Slovenijo, ki jo šteje za enega ključnih zgledov osamosvojitvenih prizadevanj, za eno prvih prizorišč svoje evropske volilne kampanje izbral nekdanji predsednik katalonske vlade Carles Puigdemont, ki ga je španska vlada skupaj z vsemi njenimi člani odstavila nekaj dni po referendumu o neodvisnosti Katalonije 1. oktobra 2017.

Carles Puigdemont, nekdanji novinar in župan Girone, zdaj predsednik stranke La Crida (slov. Klic), danes živi v izgnanstvu v Belgiji in se lahko svobodno giblje po vsej Evropski uniji, razen v Španiji, kjer mu grozi visoka zaporna kazen zaradi bizarnih obtožb, povezanih z njegovim političnim delovanjem, zlasti s pripravo referenduma o neodvisnosti, ki je sicer mednarodno priznana pravica vseh narodov sveta.

Pogovor bo povezoval evropski poslanec Ivo Vajgl.

Dogodek je odprt za javnost do zasedbe mest in bo potekal v angleškem jeziku.

Vabilo: VABILO-javni_pogovor-CP.pdf

Vljudno vabljeni!

ž