Posvet o Evro-sredozemski univerzi v Evropskem parlamentu

Novice| 27. 1. 2011 | Ni komentarjev

print
Člani Evropskega parlamenta, ki sestavljajo parlamentarno skupščino Unije za Sredozemlje so na dvodnevnem posvetovanju, ki je bilo posvečeno programu in delu Evro-sredozemske univerze (EMUNI) s sedežem v Portorožu, podprli ambiciozen načrt dela, ki v marsičem presega klasične okvirje akademske institucije.

Na eni izmed okroglih miz je sodeloval tudi evroposlanec Ivo Vajgl, ki je poudaril da “obstoj Univerze EMUNI pomeni veliko za Slovenijo in je sestavni del aktivnih prizadevanj Slovenije kot sredozemske države za mir, napredek in stabilnost tega območja.”

“Prav znani odprti problemi na Bližnjem vzhodu in v nekaterih drugih področjih, ki sodijo v okvir Unije za Sredozemlje, denimo klic po demokratičnih spremembah v Tuniziji in Egiptu, navaja na zaključek, da se bo morala mlada generacija akademikov in političnih vodij, ki jih izobražuje EMUNI, kot priznana mreža visokošolskih ustanov, spopasti s starimi problemi in iskati rešitve na nov in bolj ustvarjalen način.”

Predsednik EMUNI dr. Joseph Mifsud in podpredsednica Evropskega parlamenta ga. Rodi Kratsa sta izpostavila dobro sodelovanje vodstva Univerze s slovensko vlado in visokošolskimi ustanovami.

 

ž