Vajgl zaključuje delovni obisk v Azerbajdžanu

Novice, Zunanja politika| 11. 2. 2011 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (ALDE/Zares) danes zaključuje štiridnevni delovni obisk Azerbajdžana, kjer je odprl mednarodno konferenco o razvojni politiki Evropske unije, ter se sestal s političnim vodstvom države.

 Vajgl je v torek v Bakuju odprl mednarodno konferenco o razvojni politiki Evropske unije, katere se udeležujejo številni predstavniki civilne družbe in lokalnih oblasti iz več kot 25 držav iz evropskega sosedstva ter EU. Konferenca je zadnja v seriji posvetovanj o prihodnji usmeritivi in organizaciji evropske razvojne pomoči, pri čemer lahko tako civilna družba, kot lokalne oblasti odigrajo veliko vlogo.

Poleg tega je imel Vajgl, skupaj z italijanskim kolegom Pinom Arlacchijem (S&D, Partito Democratico), številna delovna srečanja s političnim vrhom Azerbajdžana. Evropska poslanca sta se tako med drugim sestala s predsednikom azerbajdžanskega parlamenta Ogtayem Asadovim ter zunanjim ministrom Elmarjem Mammadyarovim. Glavna tema pogovorov je bil problem Nagorno-Karabakha.

Reševanje dolgoletnega spora med Armenijo in Azerbajdžanom je očitno zašlo v slepo ulico. Najini sogovorniki so z velikim zanimanjem prisluhnili pobudi, da bi  s kolegom Arlacchijem v okviru Evropskega parlamenta organizirala širok posvet na to temo,” je po pogovorih izjavil Vajgl.

ž