Zaresovci na obisku v Evropskem parlamentu

Novice| 28. 3. 2011 | Ni komentarjev

print

Zaresovci in simpatizerji, člani lokalnih odborov iz Ribnice, Novega Mesta, Vinice, Semiča, Črnomlja, Dolenjskih Toplic in Sevnice, so nedavno obiskali Evropski parlament in evropskega poslanca Iva Vajgla. Skupini sta se pridružila tudi predsednica sveta Zares Andreja Škrabec in Franci Kek, poslanec v Državnem zboru RS.

Prvi dan popotovanja po deželah Beneluksa, si je skupina ogledala nizozemski Maastricht, mesto, kjer so voditelji 12 evropskih držav leta 1992 podpisali Maastrichtsko pogodbo in z njo spremenili politično podobo Evrope.

Drugi dan je sledil obisk Evropskega parlamenta in ogled mini plenarnega zasedanja, ki en teden na mesec poteka tudi v Bruslju. Sledilo je predavanje g. Koželja, z oddelka za seminarje in obiske, nato pa srečanje z Ivom Vajglom, ki je razložil več o svojem delu v Evropskem parlamentu, komentiral aktualna dogajanja in opisal kako poteka življenje evro-parlamentarca. Po kosilu v kantini Evropskega parlamenta je sledilo še neuradno druženje z evroposlancem in obvezno slikanje pod zastavami sedemindvajseterice.

Poleg evropske prestolnice Bruslja, z znamenitim Atomiumom in impozantnim glavnim trgom Grand Place z gotsko mestno hišo in cehovskimi hišami z razkošnimi fasadami, so s Zaresovci ogledali še dobršen del Belgije, se zapeljali do Severnega morja, si ogledali najbolj znano obmorsko mestece Oostende, nato pa popoldne preživeli v Bruggu, najlepšem belgijskem mestecu.

Zadnji dan izleta je minil v spoznavanju bruseljskega utripa, obisku številnih čokoladnic in okušanju belgijskega piva in tipične kulinarike. Na poti proti domu, za piko na i, so se Zaresovci ustavili še v Luksemburgu, kjer se nahaja generalni sekretariat Evropskega parlamenta.

ž