Vajgl in Juri pozdravljata zmago nemških Zelenih

Novice| 29. 3. 2011 | Ni komentarjev

print
Spodaj podpisana poslanca stranke Zares pozdravljava odličen rezultat stranke Zelenih na nedavnih volitvah v nemških deželah Baden-Würtemberg in Porenje-Pfalško, kjer se obetata vladi z rdeče-zeleno koalicijo.

Vzpon zelenih je znamenje nove zavesti v družbi in nove politike, ki se krepi tudi ob svetovnem dogajanju (od Japonske do Daljnega in Srednjega Vzhoda ter Sredozemlja) in krizi zastarelega razvojnega modela tržno in potrošniško naravnane družbe.

S političnega vidika je krepitev zelenega gibanja v Nemčiji obetavna tudi za Slovenijo. Stranko Zares, kateri pripadava, vidiva kot ekološko-socialno stranko , ki ima v središču svojega programa prizadevanje za trajnostni razvoj, družbo znanja in socialno solidarnost.

Nemški in evropski Zeleni so zanimivi sogovorniki, ki imajo tudi vladne izkušnje in so že večkrat dokazali, da pristopajo do ključnih družbenih vprašanj odgovorno.

Nemškim prijateljem Zelenim čestitava in pričakujeva, da bosta naši stranki pri mnogih skupnih vprašanjih v Evropi sodelovali.

Ivo Vajgl
poslanec Zares/Alde Evropskega parlamenta

Franco Juri
Poslanec Zares Državnega zbora Republike Slovenije

ž