Vajgl z mladimi s avstrijske Koroške in Slovenije

EU parlament, Novice| 4. 10. 2011 | Ni komentarjev

print

Na 2. septembrskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu je Iva Vajgla obiskala mešana skupina mladih iz Slovenije in avstrijske Koroške. Evropski poslanec Vajgl je s povabilom v Strasbourg  želel okrepiti vezi med mladimi na obeh straneh meje, saj smo v hitrem svetu informacijske tehnologije in socialnih omrežij paradoksalno še bolj odtujeni.

Povabilo na srečanje v Strasbourgu sta sprejeli tudi evropski poslanki s strani Zelenih in S&D, avstrijska poslanka Ulrike Lunacek in Mojca Kleva, ki sta podobno kot poslanec Vajgl še posebno občutljivi na manjšinska vprašanja. Poleg predstavitve dela evropskih poslancev, je tema tekla tudi o primerjavi položaja mladih v Avstriji in Sloveniji ter o manjšinski politiki Avstrije do Slovencev.

Skupina mladih članov in simpatizerjev Narodnega sveta koroških Slovencev in Zaresa si je v Strasbourgu ogledala tudi del plenarnega zasedanja in poslušala predavanje o institucijah Evropske unije. V okviru izleta je skupina obiskala tudi Luksemburg in Bruselj in tako sklenila krog popotovanja po mestih s sedežem Evropskega parlamenta.

ž