Vajgl za moratorij o TEŠ 6

Novice| 18. 1. 2012 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je danes v pismu podprl pobudo nevladnih organizacij, civilnih pobud in nekaterih političnih strank za moratorij na vse odločitve, povezane s projektom TEŠ 6, ki so ga naslovili 17. 1. 2012 na predsednike parlamentarnih strank ter poslanke in poslance Državnega zbora.

V pismu je Ivo Vajgl med drugim zapisal:

“Ocenjujem, da je pobuda o šest-mesečnem moratoriju na odločanje v zvezi s projektom TEŠ 6 več kot smiselna, saj tudi trenutna nedorečena in nejasna notranje-politična situacija v Sloveniji ne omogoča dovolj premišljenega, kompetentnega in legitimnega nadaljnjega odločanja, ki bo dolgoročno vzdržno in odgovorno do širšega javnega interesa.

Kot evropski poslanec se čutim še posebej dolžnega stopiti v bran doslednemu spoštovanju in uresničevanju sprejetih direktiv oziroma predpisov EU, ki brez izjeme veljajo tudi za Slovenijo. Ker v konkretnem primeru tudi ta vidik ni povsem jasen, saj naj bi šlo za neupoštevanje vsaj dveh evropskih direktiv, pričakujem, da bo obdobje moratorija omogočilo tudi dokončno preverbo teh sumov.

ž