Vajgl ZA Družinski zakonik

Novice| 16. 3. 2012 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (ALDE/ Zares) je podprl Družinski zakonik in pojasnil, zakaj je ZA: “Sem ZA Družinski zakonik zato, ker si predstavljam to Slovenijo kot državo, majhno in lepo, v kateri bodo ljudje zadovoljni s sabo in skušali biti zadovoljni z drugimi. Da ne bi iskali razlogov za to, da se spremo, kar je nekako vodilna misel vseh tistih, ki nasprotujejo temu Zakoniku. Tega dojemam kot poskus stabiliziranja naše družbe na vrednotah, ki so evropske vrednote, na strpnosti, ki je značilnost vseh zahodnih evropskih držav, med katere smo se uvrstili takrat, ko smo postali člani Evropske unije.

V teh državah takšnih jedkih, takšnih srditih spopadov o vprašanjih, ki pravzaprav zadevajo našo intimo, ki zadevajo tisti najbližji svet okoli nas, ni. Interes srečnega in zadovoljnega otroka, ki je lahko moj, lahko je sosedov, lahko je katerikoli otrok, ki živi okoli nas, mora biti bistven v vsaki situaciji.

Zato mislim, da Družinski zakonik končno, s precejšnjo zamudo, uvršča Slovenijo med tolerantne države, med države, v katerih je živeti prijetno, in daje razlog, da smo nanjo ponosni. Ne prepirajmo se, ne iščimo konfliktov pri vsaki temi, ta tema si tega ne zasluži, zato je treba glasovati ZA Družinski zakonik.”

ž