Razmisleki o digitalni svobodi in piratstvu

EU parlament, Novice| 26. 6. 2012 | 1 komentar

print
Vabimo vas na druge RAZMISLEKE – okroglo mizo z naslovom 90 minut za digitalno svobodo in piratstvo kot politično platformo, ki bo v petek, 29. junija 2012, ob 16. uri v Ljubljani, v Hiši EU (Breg 14, konferenčna dvorana) pod pokroviteljstvom evropskega poslanca Iva Vajgla (ALDE/ Zares) in ob podpori politične skupine v Evropskem parlamentu ALDE.

Razmišljali bodo:

  • evropska poslanka Amelia Andersdotter, članica švedske piratske stranke (skupina v EP:Zeleni/ Evropska zveza za svobodo),
  • dr. József Györkös, profesor na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru,
  • Rok Deželak, predsednik Piratske stranke Slovenije,
  • Jure Mesarič, bloger in aktivist.

Razmisleke budijo tudi naslednja vprašanja: kaj je bistvo piratske ideje, ali lahko piratstvo postane široko družbeno gibanje (podobno emancipatornim gibanjem v 60. letih prejšnjega stoletja), kaj so vzroki za uspeh piratskih strank, ali piratske stranke lahko odgovorijo na ključne izzive ekonomsko-finančne krize, kakšne so možnosti povezovanja piratstva z drugimi političnimi koncepti, ali je piratska ideja leva ali desna ipd.

Veselimo se srečanja – prisrčno vabljeni!

*Razmisleki – javne razprave o pomembnih temah, je serija šestih tematsko zaokroženih javnih razprav oziroma posvetov pod pokroviteljstvom evropskega poslanca Iva Vajgla (ALDE/ Zares) in s podporo Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE). Namenjen je spodbujanju odprte, strpne in strokovno podprte javne razprave o pomembnih družbenih temah, ki so del politične agende institucij EU in nacionalne oblasti, ali pa bi to morale postati.

ž