S socialnim podjetništvom do novih delovnih mest v Posavju

Novice| 14. 3. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (ALDE/ Zares) bo v soboto, 16. marca 2013, kot častni pokrovitelj gost regionalnega razvojnega foruma z naslovom S SOCIALNIM PODJETNIŠTVOM DO NOVIH DELOVNIH MEST V POSAVJU, ki bo potekal v Brežicah, v prostorih Mladinskega centra Brežice (Gubčeva 10a), s pričetkom ob 9’30h.

Teme foruma, ki je za udeležence brezplačen, bodo priložnosti za nove samozaposlitve, skrajšanje prehranske verige od lokalnih pridelovalcev zdrave hrane do lokalnih potrošnikov, nadgradnja medgeneracijskega sodelovanja in razvijanje dostopnih programov socialnega varstva, vzgoje in medsebojne pomoči med generacijami, lokalni potenciali za predelavo in uporabo lesne biomase, vzpostavljanje lastnih sistemov za proizvodnjo električne in toplotne energije.

V okviru programa bodo na forumu med drugim predstavljeni tudi primeri zadruge, kot so medgeneracijska kooperativa MEDCOOP, Sončna zadruga, kooperativa pridelovalcev aronije PROFRUIT in druge pobude.

Forum organizirajo Slovenski forum socialnega podjetništva, Zavod za razvoj uporabnih podjetniških vsebin Doseg in Zavod Gostoljubnost slovenskih domov.

Vljudno vabljeni.

ž