Tajvan donira za šolsko prehrano otrok v Zahodni Sahari

EU parlament, Novice, Zunanja politika| 19. 3. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropska poslanca Ivo Vajgl (ALDE/ Zares) in Pino Arlacchi (S&D, Italija) danes popoldne v Evropskem parlamentu prirejata posebno donatorsko slovesnost z naslovom „Z ljubeznijo iz Tajvana – tajvanska humanitarna pomoč sahravijskemu ljudstvu Zahodne Sahare“. Slovesnost bo danes, 19. marca 2013, ob 15. uri v Evropskem parlamentu v Bruslju (v sobi  ASP A5G1).

Tajvan bo na pobudo evropskega poslanca Iva Vajgla humanitarni organizaciji Funadacija Mundabat doniral 105.370 ameriških dolarjev, ki bodo namenjeni za šolsko prehrano otrok v begunskih taboriščih Zahodnih Saharcev. V taboriščih namreč ni mogoče pridelati hrane, zato otroci množično trpijo zaradi podhranjenosti in slabokrvnosti.

Na današnji slovesnosti, ki je odprta za javnost, bo slovesno podpisan  donacijski sporazum med predstavniki tajvanskih oblasti in Fundacije Mundabat, razprave o razmerah v Zahodni Sahari pa se bodo udeležili tudi predstavniki Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR), Evropske komisije, Fronte Polisario v Evropi in Evropskega parlamenta.

Obisk predstavnikov sahravijskhi civilno-družbenih organizacij v Evropskem parlamentu

Obisk predstavnikov sahravijskih civilno-družbenih organizacij v Evropskem parlamentu

ž