Ivo Vajgl v Mariboru o EPK in evropskih večerih

Novice| 30. 10. 2009 | Ni komentarjev

print
Poslanec Evropskega parlamenta iz vrst stranke ZARES – nova politika Ivo Vajgl se je danes mudil v Mariboru. Z županom mestne občine Maribor Francom Kanglerjem in skupino, ki je v okviru MO Maribor zadolžena za projekt evropske prestolnice kulture, se je sestal na pogovoru.

V pogovoru se je Vajgl seznanil s potekom priprav na omenjeni projekt ter skupini izrekel podporo. Kot je menil Vajgl, gre za projekt, ki je izjemno pomemben tako za Maribor kot tudi za celotno Slovenijo, zato je po njegovem mnenju pomembno, da Maribor pri tem projektu ne ostane sam, ampak dobi podporo tudi na nivoju države. Vajgl podpira zamisel, da bi realizacijo projekta podprli tudi z ustrezno sistemsko rešitvijo. Ker gre za organizacijsko, finančno in vsebinsko zahteven projekt, je koordinacija na državni ravni poglavitna, še dodaja Vajgl.

V nadaljevanju je Vajgl izrazil pozitivno mnenje v zvezi z dvema glavnima načrtovanima projektoma znotraj celotnega projekta Evropske prestolnice kulture; izgradnjo nove galerije sodobne likovne umetnosti, ki naj bi predvidoma stala na Lentu in prenovo mestne knjižnice na Rotovškem trgu.

Ivo Vajgl se je v Mariboru sestal tudi s člani stranke ZARES – nova politika, ter jih ob tej priložnosti seznanil z namero, da organizira tako imenovane evropske večere v Mariboru z vidnimi političnimi osebami na evropski ravni.

ž