Vajgl častni pokrovitelj mednarodne konference o evropskih skladih

Novice| 5. 4. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (ALDE) je v četrtek, 11. aprila 2013, kot častni pokrovitelj odprl tridnevno mednarodno konferenco z naslovom SLOVECRO, ki bo med 11. in 13. aprilom 2013 v Biogradu na Moru na Hrvaškem (v konferenčni dvorani hotela Ilirija). Konferenco, ki jo je finančno podprla politična skupina ALDE v Evropskem parlamentu, je mogoče spremljati v živo prek spleta.

Konferenco pripravlja Inštitut INEA za jugovzhodno Evropo v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, Ministrstvom za regionalni razvoj in evropske sklade Republike Hrvaške, Skupnostjo občin Hrvaške in drugimi organizacijami.

Namen konference je predstavitev primerov dobrih praks črpanja evropskih sredstev na področjih turizma, zaposlovanja, gospodarstva, socialnega podjetništva, komunalne infrastrukture, okolja, športa, izobraževanja, energetike, kulture, kmetijstva in mladih v finančni perspektivi 2007 – 2014 v Sloveniji.

Predstavniki slovenskih občin, podjetij in nevladnih organizacij bodo na konferenci predstavili njihove praktične izkušnje iz posameznih faz koriščenja evropskih sredstev. Konferenca je namenjena predstavnikom hrvaških in slovenskih lokalnih skupnosti, podjetij in nevladnih organizacij in širši zainteresirani javnosti.

ž