Vajgl bo slovesno odprl konferenco SLOVECRO

Novice, Zunanja politika| 10. 4. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl bo kot njen častni pokrovitelj slovesno odprl mednarodno konferenco SLOVECRO, ki bo med 11. in 13. aprilom v Biogradu na moru na Hrvaškem. Odprtje konference, katere namen je predstaviti dobre prakse črpanja evropskih sredstev na različnih področjih v finančni perspektivi 2007 – 2014 v Sloveniji, bo v četrtek, 11. aprila 2013, ob 10. uri v Biogradu na moru, v Hotelu Adriatic (v veliki dvorani).

Ob približno 11. uri bo Ivo Vajgl sodeloval tudi na novinarski konferenci, na kateri bodo nastopili tudi sopredsedujoča organizacijskemu odboru konference Tadej Slapnik in Mario Čelan, predstavnik ministrstva za regionalni razvoj in EU sklade Republike Hrvaške, predstavnika skupnosti občin Slovenije in Hrvaške in nekateri drugi visoki gostje.

Konferenca, ki jo je finančno podprla tudi politična skupina ALDE v Evropskem parlamentu, je najpomembnejši letošnji dogodek na področju mreženja in krepitve slovensko – hrvaških partnerstev na pragu vstopa Hrvaške v Evropsko unijo, ki poteka tudi v okviru priprav na novo evropsko finančno perspektivo 2014 – 2020.

ž