Podpora “Mestnemu parlamentu mladih”

Novice| 22. 4. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl se je odzval na povabilo in podprl program Mestni parlament mladih, ki je zasnovan v okviru Evropske prestolnice mladih v Mariboru. Ker je osnovni cilj programa mladim predstaviti delovanje Evropskega parlamenta, tudi s pomočjo simulacij, je po mnenju Iva Vajgla pobuda zelo dobrodošla, sploh v luči Evropskega leta aktivnega državljanstva.

Ivo Vajgl je o tem zapisal:
Aktivno državljanstvo ne pomeni le, da greš vsake toliko na volitve, ali pa jih celo bojkotiraš, ker se ti zdi, da tako ali tako nimaš nobenega vpliva. Aktivno državljanstvo pomeni, da se v prvi vrsti zavedaš svojih pravic in možnosti, ki jih imaš kot državljan(ka) Slovenije in Evropske unije, ter jih želiš in znaš izkoristiti tako, da politikom sporočiš, kako vidiš rešitev določenega problema. Za to gre pri politiki, za upravljanje javnih zadev, ki vplivajo na vse nas. Aktivno državljanstvo je pot do bolj odprte in demokratične družbe – pridruži se, bodi aktiven/ aktivna!

Kot so zapisali organizatorji, Zavod PIP iz Maribora, želijo v okviru programa Mestni parlament mladim “ dati možnost artikuliranja problemov in predlaganja ukrepov za rešitev le-teh”.

Mladi med 19. in 29. letom starosti lahko postanete eden izmed stotih “poslancev”, ki bodo dejavno sodelovali v dogodkih Evropskega parlamenta mladih – prijave so možne do 30. aprila 2013, več informacij na splenti strani programa.

ž