Ivo Vajgl obiskal BiH

Novice| 1. 2. 2010 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl se je mudil na večdnevnem obisku v Bosni in Hercegovini. V okviru delegacije politične skupine ALDE se je v Sarajevu srečal z vodjo misije Evropske komisije v BiH g. Dimitrisom Kourkoulasom, isti dan je delegacijo sprejel še Valetin Inzko, visoki predstavnik za BiH.

Evropski poslanci so se srečali tudi s številnimi predstavniki bosanskih oblasti. Delegacijo je prvi  sprejel predsednik vlade Nikola Spirić, beseda je tekla predvsem o napredku BiH in želji po uvedbi brezvizumskega režima z EU. Na delovnem kosilu se je delegacija pod vodstvom Sarah Ludford, poročevalke v senci za BiH, srečala še s predsedstvom BiH. Obisk Sarajeva so evroposlanci zaključili z obiskom bosanskega parlamenta ter večernim srečanjem s predstavniki Liberalno demokratske stranke BiH.

Zadnji dan obiska je potekal v Banji Luki, kjer so se Sarah Ludford, Marietje Schaake, Kristiina Ojuland, Jelko Kacin in Ivo Vajgl srečali še s predstavniki oblasti Republike Srbske, premierjem Dodikom, predsednikom Kuzmanovićem in predsednikom parlamenta RS Radojičićem.

Poleg uradnih obiskov pri predstavnikih oblasti in mednarodnih organizacij, so se evroposlanci srečali tudi s številnimi predstavniki civilne družbe.
 

ž