Vabilo: Razmisleki o položaju koroških Slovencev

Novice| 1. 7. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl v okviru svojega projekta Razmisleki prireja javni pogovor z naslovom 60 minut za vprašanji, kdo so liberalci v Avstriji in Sloveniji; avstrijska Koroška – včeraj, danes, jutri. Javni pogovor bo v petek, 5. julija 2013, ob 10. uri v Ljubljani, v atriju Hiše EU (Breg 14). Dogodek je odprt za javnost.

Gosta javnega pogovora, ki ga bo povezoval Ivo Vajgl, bosta:

  • dr. Angelika Mlinar, predsednica avstrijske stranke Liberalni forum in kandidatka za predsednico Narodnega sveta koroških Slovencev, in
  • dr. Borut J. Sommeregger, nekdanji poslanec v državnem zboru, član predsedstva Narodnega sveta koroških Slovencev, avtor več knjig o koroških Slovencih.

Razmisleke budijo tudi vprašanja, kaj se dogaja s slovensko narodno skupnostjo po tem, ko so spomladi leta 2011 avstrijska zvezna vlada, vlada avstrijske Koroške in koroški Slovenci sklenili dogovor o dvojezičnih krajevnih napisih na avstrijskem Koroškem, kakšen je dobri dve leti po tem položaj slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem, kje so priložnosti za izboljšave in kje so pomanjkljivosti trenutne ureditve.

Razmisleki – javne razprave o pomembnih temah, so serija tematsko zaokroženih javnih razprav oziroma posvetov pod pokroviteljstvom evropskega poslanca Iva Vajgla (ALDE) in s finančno podporo Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE). Namenjen je spodbujanju odprte, strpne in strokovno podprte javne razprave o pomembnih družbenih temah, ki so del politične agende institucij EU in nacionalne oblasti, ali pa bi to morale postati.

ž