Vajgl o zaslišanju Georgijeve: Nastop kandidatke je bil samozavesten in kompetenten

Novice| 3. 2. 2010 | Ni komentarjev

print
Ivo Vajgl (ZARES), evropski poslanec iz Skupine liberalcev in demokratov (ALDE), je danes sodeloval na zaslišanju Kristaline Georgijeve, kandidatke za mesto evropske komisarke za mednarodno sodelovanje in humanitarno pomoč.

 “Kandidatka je odlično opravila zaslišanje v pristojnem odboru Evropskega parlamenta – odboru za razvoj. Pokazala je, da si je v dolgoletnem delovanju v Svetovni banki nabrala veliko izkušenj in političnega občutka, ki je potreben za uspešno delovanje v mednarodnem prostoru,” je zaslišanje povzel Vajgl.

 “Ni dvoma, da je bolgarska vlada to pot napotila v Bruselj ustrezno kandidatko za komisarko in da bo skupaj z ostalimi, ki so že opravili zaslišanja, potrjena na plenarnem zasedanju v Strasbourgu prihodnji teden.”

 “Na moje vprašanje, postavljeno v imenu skupine ALDE, o tem ali se bo pripravljena zavzeti za to, da bodo države, ki povzročaju humanitarne krize s svojimi vojaškimi posegi v sosednjih državah, prevzele tudi ustrezen delež bremena za popravo škode in vzpostavitev stabilnih razmer, je odgovorila korektno. Vprašanje se je konkretno nanašalo na razmere v Gazi in v Jemnu in odgovornost Izraela oziroma Savdske Arabije. Georgijeva je poudarila, da se morajo humanitarni delavci na terenu obnašati dosledno nevtralno, vendar pa je sprejela svoj delež odgovornosti kot osebe z visoko moralno težo in kredibilnostjo, ki ji jo zagotavlja funkcija komisarke,” je korekten odziv kandidatke komentiral Vajgl.

 “Nastop kandidatke je bil samozavesten in kompetenten, znala je odgovoriti na vsa postavljena vprašanja. V nobenem trenutku ni dala povoda za polemičnost oziroma nasprotovanje svoji kandidaturi.”

ž