Tudi v Evropskem parlamentu o Eurobasketu

EU parlament, Novice| 2. 9. 2013 | 1 komentar

print
Danes bo na ploščadi pred Evropskim parlamentom v Bruslju potekal poseben košarkarski turnir in predstavitev evropskega košarkarskega prvenstva Eurobasket 2013, ki se bo jutri uradno pričelo v Sloveniji. Pri projektu sodeluje tudi evropski poslanec Ivo Vajgl, projekt pa je finančno podprla tudi njegova poslanska skupina Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo – ALDE. Dogodek so skupaj pripravili Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri EU in poslanke in poslanci Evropskega parlamenta iz Slovenije.

Ob zanimivih košarkarskih bojih med dvanajstimi ekipami, ki jih bodo sestavljali evropski poslanci in njihovi sodelavci v Evropskem parlamentu, predstavniki Evropske komisije, Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri EU in drugih organizatorjev, bo pozornost namenjena predvsem promociji evropskega duha v športu, povezovanju in sodelovanju med evropskimi članicami, načelom poštene igre in zdravega življenjskega sloga.

Današnji dogodek pred Evropskim parlamentom bo obenem tudi idealna priložnost za turistično promocijo Slovenije, predvsem mest, kjer se bo Eurobasket 2013 odvijal, pa tudi značilne slovenske kulinarike.

ž