Vabilo: v Kamniku o socialnem podjetništvu in lokalni hrani

Novice| 17. 9. 2013 | Ni komentarjev

print
V soboto, 28. septembra 2013, bo v okviru nadgradnje projekta “Okusi Kamnika” v Kamniku na Glavnem trgu slovesno odprta nova živilska tržnica pod imenom Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Pričela se bo ob 11. uri.

Na otvoritveni slovesnosti bodo poleg evropskega poslanca Iva Vajgla sodelovali tudi gostitelj – župan Kamnika Marjan Šarec, direktorica Zavoda za turizem in šport Urška Kolar ter predstavnik podeželskih društev Valentin Zabavnik.

Po končani uradni otvoritvi bo pod častnim pokroviteljstvom evropskega poslanca Iva Vajgla (ALDE) in ob sodelovanju Slovenskega foruma socialnega podjetništva potekal tudi lokalni razvojni forum z naslovom S socialnim podjetništvom do samooskrbe. Lokalni forum bo v dvorani nad bližnjo kavarno Veronika s pričetkom ob 12. uri.

Namen lokalnega foruma je med drugim predstaviti različne možnosti povezovanja socialnega podjetništva in trajnostnega kmetovanja oziroma pridelave hrane, vključno s predstavitvami primerov dobrih praks in s poudarkom na pomenu povečanja prehranske samooskrbe.

Program lokalnega foruma:

  • 11.45h: Otvoritev Lokalnega razvojnega foruma: S socialnim podjetništvom do samooskrbe
  • 12h: Prvi panel – Kako povečati lokalno samooskrbo?
  • 13’30h: Okusi Kamnika – predstavitev projekta in degustacija
  • 14’30h: Drugi panel – Primeri dobrih praks

Udeležba na lokalnem razvojnem forumu je brezplačna do zapolnitve mest, prijavite pa se najkasneje do 23. septembra 2013, na e: OkusiKamnika@gmail.com ali m:  040/713 -040.

Projekt Okusi Kamnika – Podeželje in lokalni razvojni forum ‘S socialnim podjetništvom do samooskrbe’ je finančno podprlo Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo – ALDE

Letak_Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

ž