Slovensko in hrvaško znanje o podjetništvu mladih v Evropskem parlamentu

EU parlament, Novice| 19. 9. 2013 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanci mag. Mojca Kleva Kekuš (S&D), Ivo Vajgl (ALDE) in Oleg Valjalo (S&D) bodo prihodnji teden, 24. septembra 2013, v Evropskem parlamentu v Bruslju pripravili mednarodno konferenco o zaposlovanju mladih ter novostih na področju izobraževanja in usposabljanja mladih podjetnikov.

O ukrepih EU za zmanjšanje brezposelnosti mladih, ki se prav v Sloveniji zelo hitro povečuje, bo udeležencem konference spregovoril tudi evropski komisar za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje László Andor.

Na konferenci bodo strokovnjaki in mentorji iz Regionalnega centra za razvoj iz Zagorja ob Savi ter bodoči mladi podjetniki predstavili projekt Podjetna Evropa (Enterprising Europe), v okviru katerega so razvili inovativen sistem usposabljanja mladih na področju podjetništva, ki predstavlja nadgradnjo projekta Podjetno v svet podjetništva, ki ga letos v sodelovanju z regionalnimi razvojnimi agencijami uspešno izvajajo v Sloveniji.

Projekt Podjetno v svet podjetništva je bil sofinanciran iz Evropskega regionalnega razvojnega sklada, finančno pa ga je podprla tudi Občina Zagorje ob Savi. Nastal je kot odgovor na velike zaposlitvene težave mladih v Zasavju kot najmanjši slovenski regiji, in z namenom učinkovite pospešitve razvoja podjetništva med mladimi. Ker je projekt presegel pričakovanja, je letos prerasel v vse-slovenski projekt Podjetno v svet podjetništva, ki sta ga finančno podprla Evropski socialni sklad in ministrstvo, pristojno za delo.

Strokovnjaki iz razvojne agencije mesta Dubrovnik Dura pa bodo predstavili projekt  podjetniškega inkubatorja Tovarna idej, katerega namen je prav tako podjetniško usposabljanje mladih do 35. leta starosti ter nudenje strokovne pomoči in brezplačne uporabe določenih storitev in poslovnih prostorov inkubatorja.

ž