V EP na obisku slovenski in hrvaški mladi podjetniki

EU parlament, Novice| 23. 9. 2013 | Ni komentarjev

print
V torek, 24. septembra 2013, bo v Evropskem parlamentu na posebni mednarodni konferenci predstavljen projekt Podjetna Evropa (Enterprising Europe), ki so ga razvili slovenski strokovnjaki z namenom okrepitve podjetniške aktivnosti mladih ter izboljšanja njihovega znanja in kompetenc na področju podjetništva.

Konferenco prirejajo evropski poslanci mag. Mojca Kleva Kekuš (S&D), Ivo Vajgl (ALDE) in Oleg Valjalo (S&D), ki so omogočili tudi obisk štiridesetih mladih podjetnikov in njihovih mentorjev ter predstavnikov Regionalnega centra za razvoj iz Zagorja ob Savi v Bruslju.

Regionalni center za razvoj je bil nosilec začetnega projekta Podjetno v svet podjetništva, ki je iz občinskega projekta v Zagorju ob Savi prerasel v nacionalni projekt, pri katerem letos sodelujejo razvojne regionalne agencije iz vseh slovenskih regij ter okoli 250 mladih – potencialnih podjetnikov. Projekt se bo nadaljeval tudi prihodnje leto, in sicer tako, da naj bi bilo vključenih že 720 mladih, kar predstavlja skoraj 8% vseh brezposelnih mladih z višjo izobrazbo. Kot navajajo snovalci projekta, naj bi tako do zaposlitve prišlo vsaj 252 mladih.

PROGRAM KONFERENCE

  • 15h – 15’15h: nagovori gostiteljev konference evropskih poslancev Iva Vajgla, mag. Mojce Kleva Kekuš in Olega Valjala
  • 15’15h – 15’25h: govor evropskega komisarja za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje Lászla Andorja
  • do 15’40h: Nika Juvan, vodja službe za Evropski socialni sklad in druge finančne instrumente EU na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije; Cveto Stantič, član Evropskega ekonomsko-socialnega odbora; Tomo Garantini, direktor Regionalnega centra za razvoj iz Zagorja ob Savi
  • 15’40h – 16’25h: predstavitev projekta Podjetna Evropa (nastopijo vodja projekta Staša Baloh Plahutnik, predstavnik mentorjev, mladi podjetnik)
  • 16’25h– 16’45h: Predstavitev projekta Tovarna idej (nastopijo predstavnik Razvojne agencije mesta Dubrovnik, mladi podjetnik)
  • do 17h: razprava in zaključek konference.

ž