ALDE zavrača vmešavanje EPP v razmere v Sloveniji

EU parlament, Novice| 13. 11. 2013 | Ni komentarjev

print
Politična skupina ALDE – Zavezništvo liberalcev in demokratov za Evropo, katere član je tudi evropski poslanec Ivo Vajgl, se je v posebnem sporočilu za javnost odzvala na včerajšnjo potezo Evropske ljudske stranke (EPP), ki je v posebni resoluciji izrazila zaskrbljenost zaradi obsodbe predsednika SDS Janeza Janše.

Predsednik ALDE Graham Watson je v danes včerajšnjo resolucijo EPP označil kot vredno prezira in dejal: „To, da je EPP oceni Slovenijo kot banana republiko preprosto zaradi tega, ker njihova stranka tam ni več na oblasti, je medvedja usluga demokraciji. Dvomijo v vladavino prava, ker je njihov nekdanji predsednik vlade obsojen očitno nesprejemljivega dejanja; za gospodarske težave obtožujejo stranko, ki je na oblasti šele nekaj mesecev; pozivajo k prihodu mednarodnih opazovalcev z namenom, da bi omajali verodostojnost vlade Alenke Bratušek. Naslednjič bodo zahtevali vrnitev Berlusconija, Borisova, Sanaderja in Sakašvilija in spet uprizorili ovacije Orbanu!

Po Watsonovem prepričanju je taka politika najslabša strankarska politika. Ljudski stranki je svetoval, naj v časih, ko gospodarske razmere ogrožajo temelje demokracije v več državah, deluje bolj pasivno glede na njeno politiko zadnjih petnajstih let.

„Alenka Bratušek in njena vlada morajo počistiti nered, ki so ga podedovali od predhodnikov iz EPP. Zaslužijo si pošteno obravnavo“,  je sklenil Watson.

ž