Polimat – uspešen primer globalne znanstveno-gospodarske uveljavitve

EU parlament, Novice, Zunanja politika| 17. 12. 2013 | 1 komentar

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je v Evropskem parlamentu v Bruslju gostil okroglo mizo z naslovom Vloga Evrope pri spodbujanju trajnostnega razvoja s pomočjo tehnologij naprednih materialov (‘Europe’s role in supporting sustainable development through advanced materials technology’).

Srečanja v Parlamentu so se udeležili predstavniki Evropske komisije, člani Parlamenta, predstavnik Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in diplomati.

Kot je uvodoma poudaril Ivo Vajgl, je Slovenija na dobri poti, da z lastnimi močmi prebrodi krizo, pri tem pa lahko prav uspešni projekti kot je Polimat prispevajo k povezovanju znanosti, gospodarstva in javnega sektorja in pomenijo tudi uveljavitev Slovenije v globalnih gospodarskih tokovih.

Direktorica Polimata mag. Mateja Dermastia je podrobno predstavila Center odličnosti za polimerne materiale in tehnologije Polimat, ki je bil ustanovljen leta 2010 in zaposluje 84 raziskovalcev ter 43 doktorjev znanosti. Polimat se ukvarja z razvojem inovativnih izdelkov s poudarkom na trajnostnem razvoju ter okolju prijaznih izdelkov in tehnologij ob upoštevanju nizko-ogljične družbe.

Svojo dejavnost je Polimat raširil na ZDA in številne evropske in afriške države. Pri uveljavljanju v Evropi računajo na pomoč in sodelovanje Evropske komisije. Njeni predstavniki so na današnji okrogli mizi izredno pozitivno ocenili delo in rezultate slovenskega Polimata in zagotovili nadaljnjo podporo, posebej v okviru projektov Obzorja 2020.

Predstavitev centra odličnosti Polimat v Evropskem parlamentu, 17. 12. 2013

Več fotografij

ž