Vajgl o zavrnitvi t.i. začasnega sporazuma SWIFT:”Današnja odločitev pomeni obrambo vrednot, svoboščin in zakonitosti.”

Novice| 11. 2. 2010 | Ni komentarjev

print
Ivo Vajgl (ZARES), evropski poslanec iz Skupine liberalcev in demokratov (ALDE), je danes podprl in pozdravil zavrnitev začasnega sporazuma SWIFT o posredovanju bančnih podatkov evropskih državljanov ameriškim pravosodnim organom v okviru boja proti terorizmu.

“Evropski parlament je sprejel odločitev, ki pomeni obrambo človekovih svoboščin in zakonitosti pred pretiranimi posegi v zasebnost v imenu bolj učinkovitega boja proti mednarodnemu terorizmu in organiziranemu kriminalu,” je po glasovanju izjavil Vajgl.

 “Nov sporazum, ki bo sprejet po temeljitem razmisleku, bo moral upoštevati enakopravnost transatlantskega partnerstva in bo moral preprečiti bližnjice pri sprejemanju tako pomembnih odločitev. Parlament je danes dal lekcijo iz demokratičnosti in transparentnosti tudi Svetu Evropske unije oz. voditeljem vlad držav članic in dokazal veljavnost in pomen Lizbonske pogodbe.”

 “Liberalna skupina je bistveno prispevala k današnji odločitvi, ki pomeni obrambo vrednot za boljši, pravičnejši in bolj varen svet,” je Vajgl še poudaril ključno vloge svoje politične skupine.

 Več o delu skupine ALDE na začasnem sporazumu SWIFT na naslovu:

 http://www.alde.eu/en/details/news/the-civil-liberties-committee-withholds-consent-financial-messaging-data-agreement-swift/

 

ž