Vajgl za novo ravnovesje med mladimi in starejšimi

EU parlament, Novice| 17. 2. 2014 | Ni komentarjev

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je danes v Mariboru s predsednico Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) dr. Matejo Kožuh Novak in predsednikom stranke Desus Karlom Erjavcem podpisal poseben „Dogovor o sodelovanju na volitvah v Evropski parlament“.

V podpisanem dogovoru so podpisniki med drugim posebej izpostavili ne le pravice starejših in prizadevanje za izboljšanje njihovega socialnega položaja, temveč skrb za vse socialno ogrožene skupine, med katerimi so tudi druge starostne skupine.

Ivo Vajgl bo sicer kandidiral kot neodvisni kandidat, pri sestavi liste kandidatk in kandidatov pa bosta sodelovala tudi ZDUS in Desus. Vajgl je pojasnil, da “zaenkrat lahko povemo, da bodo na kandidatni listi štiri ženske in štirje moški“. V kratkem bo evropski poslanec Vajgl s sodelavci in ob sodelovanju ZDUS in Desusa pričel zbirati podpise podpore za vložitev kandidature.

Na novinarski konferenci je Vajgl poudaril, da je treba vprašanje pravic in položaja starejših ter medgeneracijskega sodelovanja pričeti resno in sistematično obravnavati tudi na evropski in svetovni ravni. Zaradi tega je, tako Vajgl, treba storiti kar največ, da bi v doglednem času tudi Združeni narodi sprejeli posebno konvencijo o pravicah starejših. Prav v zvezi s tem izzivom, je pojasnil Vajgl, je lani prišlo do zelo uspešnega sodelovanja z ZDUS, ko je poslanec v Evropskem parlamentu pripravil uspešno mednarodno konferenco na to temo, ki se je je udeležila tudi delegacija ZDUS na čelu s prednico dr. Kožuh Novak. Po Vajglovem prepričanju je treba doseči novo ravnovesje med mladimi in starejšimi in to je tudi ena od programskih točk, ki ga povezuje z obema partnericama na volitvah.

Slovesen podpis Dogovora o sodelovanju na volitvah v EP v Mariboru, 17. 2. 2014

Besedilo dogovora o sodelovanju (2014-02-17-Dogovor-o-sodelovanju-koncni)

)

ž