Jose Manuel Barroso odgovoril na pismo evropskih poslancev

EU parlament, Novice| 23. 6. 2011 | Ni komentarjev

print

Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso je odgovoril na pismo evropskih poslancev glede ukinjanja programa MEDIA. Slovenski poslanci v Evropskem parlamentu Tanja Fajon, Romana Jordan Cizelj, Jelko Kacin, Ivo Vajgl in Milan Zver so na predsednika Evropske komisije g. Barrosa namreč že marca naslovili zaskrbljeno pismo glede morebitnega ukinjanja omenjenega programa. Poziv slovenskih evroposlancev je podprla tudi domača strokovna javnost.

Jose Manuel Barroso je v svojem odgovoru zapisal, da Komisija trenutno proučuje številne možnosti in politike in ni sprejela še nikakršne odločitve. Barroso piše, da namreč pričakuje ravno nasprotno odločitev, to pa je, da bo Komisija podprla nadaljnji razvoj programa MEDIA zaradi njegovega izredno pomembnega prispevka k evropski kinematografiji v zadnjih dveh desetletjih.

Program MEDIA 2007, v zadnji finančni perspektivi težak 755 milijonov evrov, je namenjen izboljšanju konkurenčnosti evropskega filma, televizije in novih medijskih industrij ter izboljšanju obtoka evropskih avdiovizualnih izdelkov, se izteka konec leta 2013.

Celoten odgovor si lahko preberete spodaj:

ž