Sramotna zavrnitev resolucije o enakosti žensk in moških

EU parlament, Novice| 11. 3. 2014 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo  Vajgl se je odzval na zavrnitev predloga resolucije o enakosti med ženskami in moškimi v Evropski uniji za leto 2012, o kateri so poslanke in poslanci glasovali danes v okviru rednega plenarnega zasedanja EP. Nesprejetje resolucije, ki so ji nasprotovali predvsem poslanke in poslanci Evropske ljudske stranke (EPP), je vajgl označil za sramotno.

Izjava za javnost Iva Vajgla:

Evropski parlament je danes s tesno večino zavrnil obsežno resolucijo o enakopravnosti žensk in moških v EU za leto 2012. Samo nekaj dni po 8. marcu, ko so nas bila polna usta razumevanja za položaj žensk, je ravnanje poslancev, med katerimi je bila večina predstavnikov Evropske ljudske stranke (EPP), sramotno.

Resolucija je imela nekaj točk, o katerih so se mnenja političnih skupin zelo razlikovala (na primer o tem, kako se boriti proti čedalje bolj razširjeni prostituciji, trgovanju z ljudmi ipd.), vendar pa je v celoti pomenila odločen korak k emancipaciji žensk, pravičnemu nagrajevanju njihovega dela, enakih možnosti v poklicnem življenju in v družini. Zavračanje takšnega dokumenta in evforično praznovanje ‘zmage, ki jo je po glasovanju uprizorila EPP, je vredno obžalovanja in obsodbe.”

Ivo Vajgl

ž