Vajgl podprl programe za zaposlovanje brezposelnih starejših

Novice| 17. 3. 2014 | Ni komentarjev

OAuthException: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je v Mariboru obiskal Fundacijo Prizma, kjer se je srečal z vodstvom ter udeleženkami in udeleženci pilotnega projekta „Izkušnje štejejo“, ki je namenjen brezposelnim, starejšim nad 50 let iz podravske regije.

Ivo Vajgl, ki je v zadnjih letih v Sloveniji dejavno spodbujal razvoj socialnega podjetništva s podporo in sodelovanjem na številnih javnih dogodkih – nacionalnih in regionalnih forumih socialnega podjetništva, je prepričan, da je socialno podjetništvo odlična priložnost za ustvarjanje novih delovnih mest in samozaposlovanje ne le mladih, temveč tudi starejših brezposelnih, ki so prav tako težko zaposljivi.

Vajgl je prepričan, da je „socialno podjetništvo v pogojih krize upanje za veliko ljudi v stiski in ustvarja priložnosti za zaposlovanje in reševanje socialnih problemov. Podpiram programe, ki so posebej namenjeni spodbujanju zaposlovanja starejših brezposelnih, kot je projekt ‘Izkušnje štejejo’, saj vrača upanje tistim, ki so večino svoje aktivne dobe že izživeli in jim manjka le še nekaj delovnih let do upokojitve.

Šestmesečni program „Izkušnje štejejo“ se izvaja s finančno podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Programa Centralna Evropa ter v sodelovanju z Mestno občino Maribor in mariborskim zavodom za zaposlovanje. Osrednji cilj programa je razširiti in poglobiti znanja in veščine starejših brezposelnih, izboljšati njihove možnosti zaposlitve in jim omogočiti stik s potencialnimi delodajalci. V okviru programa se izvaja tudi poseben modul o socialnem podjetništvu.

V Sloveniji se število brezposelnih še vedno povečuje, po zadnjih podatkih državnega statističnega urada se je ustavila tudi rast samozaposlovanja, zato je  po Vajglovem prepričanju nujno, da spodbudimo razvoj socialnega podjetništva ter iščemo tudi druge rešitve za zmanjšanje brezposelnosti.

Vajgl se je srečal tudi z mariborskim županom Andrejem Fištravcem, v pogovoru sta se posvetila predvsem izzivom na področju mariborskega gospodarstva, izobraževanja in zaposlovanja, predvsem na področju socialnega podjetništva.

DSC_0356

Na obisku v Fundaciji Prizma, Maribor, 17. 3. 2014

ž