„Zadeva z volitvami v Azerbajdžanu je zaključena“

EU parlament, Novice, Zunanja politika| 2. 4. 2014 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je danes na prošnjo Slovenske tiskovne agencije dodatno komentiral zadevo v zvezi z opazovanjem jesenskih volitev v Azerbajdžanu, predvsem navedbe nekaterih medijev, da skupina Zelenih v Evropskem parlamentu no zadovoljna, da se predsednik Evropskega parlamenta v konkretni zadevi ni odzval na podlagi poročila posvetovalnega odbora za etična vprašanja.

Komentar Iva Vajgla objavljamo v celoti:
Edino informacijo v zvezi s postopkom posvetovalnega odbora za etična vprašanja EP sem dobil od članov odbora. Svoje mnenje, da v mojem primeru ni bilo nepravilnosti, ki bi zadevale etičnost ravnanja, ampak kvečjemu manj pomemben prekršek, zamudo poročanja o udeležbi v opazovalni misiji Evropske akademije za opazovanje volitev v Azerbajdžanu ali nepravilno razumevanje pravil, je posvetovalni odbor posredoval predsedniku Evropskega parlamenta kot edinemu naslovniku za takšno mnenje. Pisanja in špekulacij lista European voice in neimenovanih virov v EP, ki se očitno oglašajo predvsem v zvezi z bližajočimi se volitvami, ne bom komentiral.
Tudi Zeleni v EP so v predvolilni kampanji in imajo svoje interese, velja pa povedati, da je prav predsedujoči posvetovalnemu odboru iz te stranke. Nekateri mediji so poročali o stališču predsednika EP Schulza o celi zadevi, ki po njegovem mnenju – tako mediji – ni bila takšne narave, da bi zahtevala kaj več kot njegov opomin. Do danes nisem prejel takšnega opomina, na špekulacije, ali in kdaj se bo to zgodilo, pa ne bom odgovarjal. Tisti, ki špekulirajo, vedo, zakaj to počnejo in običajno imajo zadnjo besedo. Ostajam pri svojem, da je zame zadeva z volitvami v Azerbajdžanu zaključena in, da sem o tem povedal vse, kar sem lahko.”

ž