Zahvala Vajglu za pomoč v času ujme v Postojni

Novice| 3. 4. 2014 | Ni komentarjev

OAuthException: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl se je danes mudil v Postojni, kjer je obiskal prostovoljce, ki mu pomagajo zbirati podpise podpore državljank in državljanov za vložitev kandidature za nastop na letošnjih volitvah v Evropski parlament, ki bodo 25. maja. Med drugim sta ga podprla tudi predsednik Desus Postojna Stanko Markovčič in predsednik Društva upokojencev Postojna Franc Koščak.

Ob tem ga je sprejel župan Občine Postojna Jernej Verbič in se mu ob tej priložnosti zahvalil za hitro in učinkovito pomoč, saj je Ivo Vajgl odločilno pomagal, da je Postojna v času žledoloma februarja letos, ko je bila vsa občina več dni brez elektrike, v zelo kratkem času dobila več močnih generatorjev iz Avstrije. Ti so bili odločilnega pomena za nemoteno delovanje osnovnih občinskih služb ter dostopnost zdravstvenih in drugih storitev. V zahvalo mu je podaril plaketo občine in novo monografijo o bogati zgodovini Postojne.

V pogovoru je postojnski župan Vajglu predstavil, kako so potekale aktivnosti odpravljanja posledic žledoloma in poudaril, da so si občani, ob pomoči mnogih služb in prostovoljcev, zelo prizadevali za čim prejšnjo odpravo posledic ujme, predvsem za hitro očiščenje javnih površin, ki si bile zasute s polomljenim vejevjem. Odprava posledic februarske ujme sicer še traja, kar je vidno tudi v mestnih parkih, kjer usposobljeni gozdarji še vedno urejajo in čistijo prizadeto drevje. Verbič je v pogovoru Vajglu pojasnil tudi, da v Postojni živijo predstavniki dvajsetih različnih narodov in, da Postojna tako ohranja svoj mednarodni značaj, ki ga je imela tudi v preteklosti.

Ivo Vajgl se je srečal tudi z direktorjem Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna Aleksandrom Merlom, ki se mu je prav tako zahvalil za pomoč pri pridobitvi močnih generatorjev iz Avstrije, saj je eden izmed njih ves čas električnega mrka v Postojni omogočal nemoteno delovanje postojnske porodnišnice, lekarne in zdravstvenega doma. Merlo je Vajglu opisal tudi, kako težke razmere so vladale v Postojni v času želedoloma, ob tem pa opozoril tudi na nujno takojšnje in učinkovito rešitev razmer v slovenskem zdravstvu.

Kako je potekalo delo občinskega kriznega štaba in odpravljanje posledic žledoloma je Vajglu predstavil tudi Sandi Curk, ki je krizni štab vodil v Postojni po tem, ko je prišlo do kadrovskih sprememb v občinskem štabu civilne zaščite.

ž