Ivo Vajgl na uradnem obisku na Japonskem

Novice| 15. 2. 2010 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (ALDE/Zares)  se v  tem tednu  mudi na uradnem obisku na Japonskem. Jutri  se bo na delovnem kosilu srečal z višjim podministrom za zunanje zadeve in parlamentarnim sekretarjem, nato pa še s posebnim odposlancem japonske vlade g. Iimuro. Torkovo popoldne bo namenjeno izmenjavi mnenj z g. Onodero, vodjem sekretariata Japonsko-slovenske parlamentarne lige prijateljstva, pozno popoldne pa  obisku pri ambasadorju Delegacije EU na Japonskem.

V sredo dopoldne bo evropski poslanec obiskal  mesta Oamishirasato v prefekturi Chiba, kjer bo potekala predstavitev japonske lokalne uprave.  Po vrnitvi v Tokio sledi obisk  g. Tanako, profesorja pravne fakultete Univerze Keio v Tokyu  ter vodjo EU akademskega društva na Japonskem. Popoldne bo namenjeno izmenjavi mnenj s strokovnjaki za diplomacijo iz Okamoto Associates, Inc.

Vajgl bo v četrtek obiskal še Kyoto, se srečal z g. Yanagisawo,  s Centra za ekonomske raziskave, obisk Japonske pa v petek zaključil z delovna večerjo na Veleposlaništvu Republike Slovenije na Japonskem.

ž