Povezani v boju proti svetovni revščini

EU parlament, Novice| 8. 9. 2014 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je podpisal poziv “En glas” (One vote) nepridobitne organizacije One, katere soustanovitelj je tudi pevec skupine U2 Bono Vox, za končanje hude revščine. V okviru kampanje je poziv podpisalo že več kot 245 poslank in poslancev Evropskega parlamenta, v svetu pa ima že več kot 6 milijonov podpornic in podpornikov v 187 državah.

Organizacija One in podporniki so pozvali Evropsko unijo, naj zagotovi pomoč najrevnejšim  ter pomaga okrepiti „transparentnost delovanja vlad in podjetij, kar bo v Afriki državljanom omogočilo, da bodo lažje sledili denarnim tokovom in bo zagotovilo, da bodo viri porabljeni za reševanje življenj“.

Prizadevanja globalne organizacije One so usmerjena predvsem v pomoč najrevnejšim državam sveta, v preprečevanje nalezljivih bolezni (kot sta aids in malarija), v zagotavljanje izobraževanja otrokom, spodbujanje gospodarskih projektov in drugih pobud za rast (lokalnih) skupnosti. Po navedbah „One“ se je huda revščina na svetu že prepolovila, po nekaterih ocenah pa bi jo bilo mogoče povsem odpraviti do leta 2030.

ž