Violeta Bulc prepričala na zaslišanju

EU parlament, Novice| 20. 10. 2014 | Ni komentarjev

print
Evropski poslannec Ivo Vajgl (ALDE/ DeSUS) je v izjavi za javnost ocenil nocojšnje zaslišanje kandidatke za komisarko za promet iz Slovenije Violete Bulc. Po Vajglovem prepričanju je Violeta Bulc pokazala veliko sposobnost povezovanja znanj o različnih področjih, pa tudi dialoškost in naklonjenost skupnemu oblikovanju odločitev.

Izjava Iva Vajgla:

Violeta Bulc je v zaslišanju brez dvoma stopnjevala svoj nastop in je pravzaprav z odličnim povezovanjem posameznih pristopov in tem ter vpletanjem svojih osebnih pogledov in izkušenj iz minute v minuto pridobivala podporo in simpatije navzočih poslank in poslancev. Ni mogoče spregledati, da se je zaslišanje začelo v hladni atmosferi in da je nekaj prvih poslancev, ki so postavili vprašanje, skorajda brez potrebe poudarjalo, kako uspešno je bilo prejšnje zaslišanje kandidata Šefkoviča, s čimer so pravzaprav stopnjevali odgovornost Bulčeve, da bi ostala na ravni svojega predhodnika. Ocenjujem, da je zelo uspešno uveljavila svoj pogled na možnosti transporta kot generatorja evropskega gospodarskega vzpona, regulatorja socialnih razsežnosti gospodarske rasti in možnosti zaposlovanja ter aktivne politike v ohranjanju okolja. Po zaslišanju brez dvoma prevladuje prepričanje, da bo Violeta Bulc zadovoljila in izpolnila pričakovanja. Uspelo ji je plasirati veliko lastnega znanja in tudi zagotovil, da bo imela pobudo in da bo znala povezovati vse deležnike pri svojem delu.

Seveda je pred formalnim zaključkom postopka prezgodaj govoriti o zmagi, vendar pa ni dvoma, da je zaslišanje Violete Bulc uspelo, in da imamo v Sloveniji razlog za zadovoljstvo. Prav bi bilo, če bi ta razlog izkoristili vsi.

Ivo Vajgl

ž