Vajgl v Beogradu o vlogi manjšin v širitvenem procesu EU

EU parlament, Novice, Zunanja politika| 20. 11. 2014 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl (Alde/ DeSUS) se v Beogradu udeležuje dvodnevne medparlamentarne konference o družbeni in politični zastopanosti etničnih in narodnostnih manjšin, ki jo organizirata Evropski parlament in Narodna skupščina Republike Srbije.

Konferenca se je pričela v četrtek, 20. novembra 2014, popoldne v Narodni skupščini Republike Srbije in jo je slovesno odprla predsednica Narodne skupščine Republike Srbije Maja Gojković. Zatem je udeležence – predstavnike Evropskega parlamenta ter parlamentov držav kandidatk in potencialnih kandidat za članstvo v EU, uvodoma nagovoril evropski poslanec Ivo Vajgl, sicer tudi član Odbora EP za zunanje zadeve (AFET) in poročevalec v senci za Srbijo v politični skupini Alde.

V svojem govoru je Vajgl med drugim povedal:
Notranja povezanost Evrope, vključevanje manjšin, socialna kohezija in politična participacija vseh predstavljajo edino zagotovilo za razvoj Evropske unije v smeri, po kateri smo krenili, daleč od, po mojem mnenju, zgrešene ideje o „združenih državah Evrope“.

Moč Evropske unije je in bo v njeni ustvarjalnosti, spoštovanju različnosti in inkluzivnosti. Zato Evropska unija ostaja projekt, ki ni popoln, a je treba vanj verjeti in ga podpirati!

2014-11-20-Govor-Beograd

ž