Ivo Vajgl v Bruslju gostil še drugo skupino izžrebancev

Novice| 12. 4. 2010 | Ni komentarjev

print
Minuli vikend se je iz izleta v Bruslju vrnila še druga skupina petdesetih izžrebancev, ki so v času evropskih parlamentarnih volitev pravilno rešili Zaresovo nagradno križanko. Štiridnevni izlet jih je popeljal v belgijsko in de facto evropsko prestolnico Bruselj, kjer so obiskali Evropski parlament in se srečali z evropskim poslancem Ivom Vajglom.

Prvi vtis o milijonskem mestu so si izletniki ustvarili ob panoramskem avtobusnem ogledu mesta, ogledu slovitega Atomiuma in stavb evropskih institucij – Evropske Komisije, Sveta in Parlamenta. Sledil je voden ogled po historičnem centru, kjer kraljuje glavni trg Grand Place z gotsko mestno hišo in vrsto baročnih cehovskih hiš z razkošnimi fasadami, ogledali so si še simbol mesta – popularnega bronastega Manneken-pisa (dečka, ki lula) ter ostale mestne znamenitosti. Naslednje jutro so izžrebanci obiskali Evropski parlament, poslušali predavanje o Evropski uniji in delovanju parlamenta nato pa se srečali z evroposlancem Vajglom. Po kosilu je skupina zapustila parlament in se zapeljala na flandrijsko podeželje, kjer so obiskali Brugge – najlepše belgijsko mesto, ki privlači s svojimi rečnimi kanali in čudovito arhitekturo.

Zadnje bruseljsko dopoldne  je minilo v nakupovanju še zadnjih spominkov, nato je sledila pot proti Luksemburgu. Po ogledu mesta je so  se izžrebanci preko Nemčije in Avstrije vrnili domov, kamor so po nočni vožnji prispeli v sobotnem jutru.

ž