Vajgl obiskal 48. mednarodni kmetijsko – živiljski sejem v Gornji Radgoni

Novice| 25. 8. 2010 | Ni komentarjev

print
Evropski poslanec Ivo Vajgl je danes obiskal 48. mednarodni kmetijsko-živiljski sejem, ki poteka v Gornji Radgoni. Evroposlancu sta se pridružila še poslanec Državnega zbora Tadej Slapnik  in podjetnik  Gregor Jager, oba člana projektne skupine programa Marjetica. Na sejmišču so se srečali še z  Zaresovim županjskim kandidatom iz Gornje Radgone Stankom Rojkom.

Poslanec Evropskega parlamenta Ivo Vajgl in poslanec Državnega zbora Tadej Slapnik sta sejem obiskala tudi kot iniciatorja programa Marjetica –  programa za zagotavljanje večje samooskrbe z lokalno pridelanimi kmetijskimi in živilskimi proizvodi.  Kot je povedal Vajgl, “je cilj projekta  oživitev podeželja ob upoštevanju načel trajnostnega razvoja in povečevanje deleža samooskrbe države z zdravimi, domačimi kmetijskimi ter živilskimi izdelki.”

Vajgl, Slapnik in Jager so se v okviru sejma srečali z mag. Dejanom Židanom, ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, pogovarjali so se tudi s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, s predstavniki Zadružne zveze Slovenije in s predstavniki Sindikata kmetijstva in živiljsko predelovalne industrije Slovenije.

Evroposlanec Vajgl in poslanec Slapnik sta si z družbo ogledala še različne stojnice, predvsem tiste s ponudno zdrave ekološko pridelane hrane, hkrati pa predstavljala program Marjetica, za katerega pravita “da je projekt prihodnosti, ki bo povezal domače pridelovalcev ekološke hrane, za katerega pa je bistveno, da v njem najdejo svoj interes predvsem kmetje”.

ž